Podsumowanie projektu „Kierowco nie pij – szanuj życie!”

W dniu 8 grudnia 2015 roku w świetlicy Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 1 w Zamościu odbyło się podsumowanie projektu „Kierowco nie pij – szanuj życie!”. W spotkaniu udział wzięli wszyscy uczestnicy projektu, zarówno z Ekonomika jak i innych zamojskich szkół ponadgimnazjalnych, a także członkowie Stowarzyszenia „Przyjaciół Ekonomika”, którzy zrealizowali to przedsięwzięcie. Podczas spotkania Pani pedagog Agnieszka Plago-Semczuk przedstawiła młodzieży prezentację dotyczącą problemu nietrzeźwych kierowców oraz skutków spożywania alkoholu przez osoby kierujące wszelkimi pojazdami mechanicznymi. Uczestnicy raz jeszcze mogli skorzystać z ALKOgogli, a także zapoznać się z nakręconym w ramach projektu spotem ukazującym zgubne skutki spożywania alkoholu przez kierowców. Spotkanie przebiegało w miłej atmosferze, a ALKOgogle cieszyły się dużą popularnością. Na koniec uczestnicy projektu otrzymali gadżety i pamięci przenośne – flash (PenDrive).
Przedmiotowy projekt został zrealizowany dzięki dotacji pochodzącej z Miasta Zamość w ramach Miejskiego Programu Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów Alkoholowych na rok 2015: Realizacja dla młodzieży – kierowców i kandydatów na kierowców programu profilaktyczno – edukacyjnego dotyczącego problematyki nietrzeźwych kierowców.